МОЗ України пропонує узаконити платну інтернатуру для бюджетників

13 березня 2020 о 10:33
9024

На громадське обговорення винесено проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах».

Мета розроблення документа

Метою прийняття проєкту Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах» (далі — проєкт постанови) є врегулювання питання надання платних послуг за навчання інтернів (провізорів) у закладах вищої освіти, незалежно від форми власності й підпорядкування та незалежно від підготовки за рахунок коштів державного бюджету або за кошти фізичних (юридичних) осіб, а також з метою приведення термінології у відповідність до Закону України «Про вищу освіту».

Проблема, яка потребує розв’язання

Відсутність рівного доступу та прозорих вимог до проходження інтернатури за кошти державного бюджету для випускників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

Суть проєкту акта

Проєктом постанови змінюється Перелік платних послуг, які надаються в закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я»

Зміни, що вносяться проєктом постанови

1. У назві та пункті 1 постанови слова «вищих медичних навчальних закладах» замінити словами «закладах вищої освіти, які здійснюють підготовку здобувачів освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

2. У Переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах, затвердженому зазначеною постановою:

1) пункт 12 розділу ІІІ викласти в такій редакції: «Навчання інтернів (провізорів), які закінчили заклади вищої освіти, незалежно від форми власності і підпорядкування та незалежно від підготовки за рахунок коштів державного бюджету або за кошти фізичних (юридичних) осіб.»;

2) у назві та в тексті Переліку слова «вищих медичних навчальних закладах» замінити словами «закладах вищої освіти, які здійснюють підготовку здобувачів освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я» у відповідних відмінках.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua