В Україні буде створена державна страхова медицина — Ілля Ємець

12 березня 2020 о 16:00
8387

Реформа системи охорони здоров’я продовжується і буде доповнена напрямом на створення в Україні державної страхової медицини.

Про це міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив на Форумі «Прогрес реформи первинної ланки і координація зі спеціалізованою медичною допомогою у 2020 р. Вакцинація як показник якості на первинці. Роль первинки у відповіді на COVID-19».

Коментар І. Ємця

«Ми в жодному разі не збираємося зупиняти медичну реформу, вона продовжується. Сьогодні ми готуємо модель, яка доповнить напрям реформи створенням в Україні державної страхової медицини. Тобто українці вперше отримають державне медичне страхування, яке забезпечить не лише доступність до будь-якого медичного закладу, а й надання допомоги найкращих визнаних спеціалістів», — заявив І. Ємець.

Створення Колегії лікарів

За словами міністра, реформа системи охорони здоров’я, окрім моделі державного медичного страхування, передбачає також об’єднання найкращих професіоналів у Колегію лікарів, а також зменшення бюрократичного апарату системи охорони здоров’я.

«Еволюційний шлях реформи охорони здоров’я повинен об’єднати пацієнта і медика. Впроваджуючи зміни, ми повинні орієнтуватися на інтереси людей. При цьому ми не можемо допустити, щоб від реформи постраждали другий і третій рівні медицини», — підкреслив І. Ємець.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr, фото МОЗ України