Відновлення санітарно-епідеміологічної служби — пріоритет МОЗ України

12 березня 2020 о 12:23
1259

«Захист українців від інфекційних хвороб — один із ключових пріоритетів нового керівництва Міністерства охорони здоров’я України», — про це міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив під час зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я, Центру з контролю та профілактики захворювань у США, агенції USAID, а також Світового банку.

Коментар І. Ємця

«Протягом багатьох років система епідемічного захисту України поступово руйнувалася. Зараз, особливо на фоні протидії коронавірусній хворобі COVID-19, ми розуміємо, що ситуацію потрібно змінювати. Саме тому одним із ключових пріоритетів нового керівництва Міністерства я вважаю відновлення зруйнованої системи санітарної епідеміологічної служби — щоб захистити українців від інфекційних хвороб», — наголосив І. Ємець.

За словами очільника відомства, головним відповідальним за епідемічний захист в Україні буде заступник міністра — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, якого призначено на цю посаду 11 березня 2020 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua