Приватна медицина долучається до другого етапу медичної реформи

25 лютого 2020 о 16:14
1897

До Національної служби здоров’я України (НСЗУ) подали заяви на укладення договору 37 приватних спеціалізованих медичних закладів, що свідчить про обґрунтованість тарифів послуг, що надаватимуться за програмою медичних гарантій. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Станом на 24 лютого 2020 р. за програмою медичних гарантій до НСЗУ подано 94 пропозиції від 37 спеціалізованих медичних закладів приватної форми власної.

Лідером у поданні пропозицій за програмою медичних гарантій є ТОВ «КАРДІКА АСІСТАНС», що подало до НСЗУ 11 пропозицій.

Прийом пропозицій на укладення договору від медичних закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу, розпочато 10 лютого 2020 р.

Чому важлива участь приватної медицини

Т.в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан наголосила, що «Контрактування спеціалізованих медичних закладів, без перебільшення, є віхою в історії України. З початку прийому заяв до НСЗУ 1453 спеціалізованих медичних заклади подали 7746 пропозицій за різними групами послуг.

Серед них — приватні заклади. І це свідчить про те, що бізнес вважає співпрацю цікавою для себе.  Так було і з первинкою. На сьогодні 30% усіх законтрактованих закладів — це приватні заклади та ФОПи.

Трансформація системи охорони здоров’я відбувається в інтересах пацієнта. Ми прагнемо, аби пацієнт мав більше можливостей отримати якісну медичну допомогу».

Перевага — високим стандартам обслуговування пацієнтів

Як зазначила директор ТОВ «КАРДІКА АСІСТАНС» Тетяна Філіппова: «Основними нашими пріоритетами є надання медичної допомоги відповідно до світових стандартів медицини і високих стандартів якості обслуговування пацієнтів. Активно співпрацювали з НСЗУ на етапі впровадження трансформації на первинці. Ще тоді вирішили, що подаватимемо пропозиції на укладення договору з НСЗУ за програмою медичних гарантій. Ми на 100% готові до контрактування з НСЗУ за програмою медичних гарантій.

Наш заклад повністю відповідає вимогам НСЗУ. Ми повністю забезпечені матеріально-технічною базою, службою екстреної допомоги, кваліфікованими кадрами та найсучаснішим медичним обладнанням, зокрема апаратами МРТ, КТ, двома стаціонарними ангіографами. Ми подали 11 заяв. З них три — на надання пріоритетних послуг: лікування інсультів, інфарктів та інструментальні обстеження для ранньої діагностики онкологічних захворювань».

У НСЗУ наголошують, що Програма медичних гарантій (або гарантований пакет безоплатних медичних послуг) — усталена міжнародна практика. Програма медичних гарантій визначає перелік та обсяг медичних послуг та ліків, які гарантовані пацієнтам та будуть оплачені з Державного бюджету на основі єдиних національних тарифів. Оператором програми медичних гарантій є НСЗУ.

На реалізацію Програми медичних гарантій у 2020 році в Державному бюджеті передбачено 72 млрд грн. Це на 20% більше за медичну субвенцію 2019 року.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua