На часі реформа охорони здоровʼя України!

24 лютого 2020 о 10:44
1042

Відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

  1. Утворити тимчасову робочу групу з питань реформування системи охорони здоров’я (далі — робоча група) та затвердити її персональний склад (додається).
  2. Робочій групі проаналізувати до 1 березня 2020 р. хід реформування системи охорони здоров’я, у тому числі щодо реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги, готовності закладів охорони здоров’я до реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для інших видів медичної допомоги; за результатами такого аналізу внести пропозиції щодо подальшого реформування сфери охорони здоров’я, зокрема щодо фінансування, удосконалення системи підготовки та безперервного професійного розвитку лікарів, інших медичних працівників, підвищення рівня їх заробітної плати, наукового супроводу системи охорони здоров’я.
  3. Установити, що робоча група має право:
  • взаємодіяти з іншими допоміжними органами і службами, створеними Президентом України, державними органами, органами місцевого самоврядування, закладами вищої освіти і науковими установами, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами та організаціями;
  • запитувати та одержувати в установленому порядку від державних органів, органів місцевого самоврядування, закладів вищої освіти, наукових установ, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій необхідні інформацію, документи і матеріали;
  • запрошувати на свої засідання представників державних органів, органів місцевого самоврядування, закладів вищої освіти, наукових установ, громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій, а також експертів з відповідних питань.
  1. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ https://www.president.gov.ua/

21 лютого 2020 року

За матеріалами Офісу Президента України
www.president.gov.ua