Зоряна Скалецька: країна має мати орієнтир, щоб краще розуміти, куди ми рухаємося

17 лютого 2020 о 11:24
891

Зоряна Скалецька зазначила, що на сьогодні у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України працює 8 міжвідомчих груп, які розробляють стратегії на 5–7 років, яких до вересня 2019 р. не було.

Національна стратегія здоров’я нації — це цілі cталого розвитку, тобто орієнтири, яких потрібно досягнути до 2030 р. за допомогою кільканадцяти стратегій, що розробляються або плануються бути розробленими МОЗ України.

Нагадуємо, що декілька стратегій вже було ухвалено Урядом:

  • Стратегію розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яким можна запобігти проведенням імунопрофілактики, на період до 2022 року.
  • Стратегію забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту за принципом «Єдине здоров’я» на період до 2025 року та план заходів її реалізації.
  • Державну стратегію протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року.
  • Державну стратегію розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню.
  • План заходів щодо зниження рівня опромінення населення радоном та продуктами його розпаду, мінімізації довгострокових ризиків від поширення радону в житлових і нежитлових будівлях, на робочих місцях на 2020–2024 роки.

Однією з важливих цілей є також Національна стратегія контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Нагадуємо, що Зоряна Скалецька презентувала її в Уряді. Робота над цією Стратегією ще ведеться. Детальніше про Стратегію читайте за посиланням: https://bit.ly/39x2xtJ

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua