Розвиток екстреної медичної допомоги: затверджено план реалізації концепції

30 січня 2020 о 11:28
7229

Кабінет Міністрів України затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги, відповідно до якого цьогоріч буде обладнано 200 приймальних відділень.

Коментар Олексія Гончарука

«Сьогоднішня система екстреної медицини недосконала і не забезпечує вчасного якісного та ефективного реагування. Ми не можемо більше дозволити собі втрачати життя наших людей внаслідок неефективної роботи державної машини. Ціль Уряду на цей рік — врятувати якомога більше українців», — наголосив Прем’єр-міністр О. Гончарук.

Про план реалізації Концепції

План реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги передбачає:

— принципово новий алгоритм догоспітальної категоризації викликів екстреної медичної допомоги, що вимагає удосконалення діяльності диспетчерських служб;

— нову модель розподілу посадових обов’язків між працівниками бригад екстреної медичної допомоги;

— запровадження сучасних стандартів госпітальної допомоги пацієнтам у невідкладних медичних станах, а також забезпечення дотримання цих стандартів;

— вдосконалення підходів планування реагування на надзвичайні події в частині міжвідомчої взаємодії, аналізу та прогнозування потужностей закладів охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua