На Житомирщині буде створено один госпітальний округ

27 січня 2020 о 13:01
488

Відповідно до розпорядження голови Житомирської облдержадміністраці ї(ОДА) Віталія Бунечка від 13 січня 2020 р. № 15в області створять один госпітальний округ та госпітальну раду.  У кожній області в Україні створюють по госпітальному округу. Це визначено Постановою КМУ від 27 листопада 2019 р. № 1074.

Про це йшлося під час чергової колегії Житомирської ОДА, яка  відбулася 21 січня 2020 р. і проходила за участю голови ОДА В. Бунечка та його заступників, голови Обласної ради Володимира Ширми, керівників структурних підрозділів ОДА, голів районних  держадміністрацій та обласних територіальних громад, депутатів облради.

Переваги одного госпітального округу на область 

Один госпітальний округ на область дає можливість розглядати найкращим чином маршрут пацієнта, куди йому їхати, як направляти, яка є можливість організації всіх видів доступних послуг для пацієнтів.

У МОЗ України відзначають, що створення таких округів має впорядкувати медичну мережу, аби у пацієнта був гарантований доступ — фізичний і часовий — до якісної послуги з будь-якої сфери базової медичної допомоги. Це має сприяти ефективній витраті державних коштів, щоби, наприклад, в районах не було лікарень з ідентичними функціями, і вони не простоювали порожніми.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua, oz.zt.gov.ua