Сільська медицина: Уряд розширює можливості отримання послуг

27 січня 2020 о 12:08
1167

24 січня 2020 р. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості», розроблену Міністерством розвитку громад та територій України. Це дозволить покращити надання медичних послуг у сільській місцевості для понад 1 млн людей.

Мета Постанови

Метою Постанови є забезпечення ефективного, цільового та результативного використання у 2020 р. залишків субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Зокрема, це дозволить розпорядникам коштів на місцях ефективно використати залишки субвенції для добудови нових амбулаторій та докупити автотранспорт для існуючих амбулаторій та тих, що будуються, які вже були відібрані для фінансування у 2017–2019 рр.

Постановою передбачено, що у 2020 р. рішеннями відповідних обласних державних адміністрацій, за погодженням з Мінрегіоном та МОЗ України, може здійснюватися перерозподіл субвенції між проектами і заходами. Це дозволить  ефективно використати залишки державної субвенції з бюджету, яка спрямовуватиметься на розвиток медицини в сільській місцевості.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua, minregion.gov.ua