До уваги лікарів-ФОП: підписано закон про Фонд розвитку підприємництва

23 січня 2020 о 11:25
1713

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» № 436-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 січня 2020 р.

Про що документ

Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5; 7 та 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Програма дасть змогу малим і середнім підприємцям відкривати власну справу та створити тисячі робочих місць вже у 2020 р.

Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5; 7 та 9% річних за кредитами у гривні. Відсоток залежить від розміру й типу бізнесу.

Також підтримка підприємцям надаватиметься у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого та середнього бізнесу бракує застави.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Кабінету Міністрів України доручено у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом затвердити порядок використання коштів державного бюджету, передбачених на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва, з урахуванням положень Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua, rada.gov.ua