Презентовано стратегічні цілі МОЗ України у 2019–2024 роках

21 січня 2020 о 11:54
762

20 січня 2020 р. в Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України відбулося широке громадське обговорення концепцій державних політик у сфері охорони здоров’я та планів їх реалізації до 2024 р. В обговоренні взяли участь заступники міністра охорони здоров’я Олена Сімоненко та Ірина Шевченко, представники громадських організацій, МОЗ України  та професійної медичної спільноти.

Під час зустрічі були презентовані стратегічні цілі МОЗ у 2019–2024 роках:

  • люди менше хворіють;
  • люди, які захворіли, швидше одужують;
  • люди живуть довше.

Також були презентовані ключові показники ефективності МОЗ України за кожним напрямком діяльності.

Коментар Олени Симоненко

«Сьогодні відбувся перший діалог із громадськими організаціями стосовно довгострокових планів МОЗ України. Це дуже важливий крок для досягнення стратегічних цілей, визначених у Програмі діяльності Уряду.

Ми формуємо наші завдання не з кабінетів Міністерства, а за участю громадськості. Бо саме люди є носіями думок, вони поруч із хворими та лікарями, тими, хто надає допомогу, і тими хто її потребує. Основна ціль МОЗ України — максимально спростити медичний доступ для пацієнта та створити належні умови праці лікарям», — зазначила заступник міністра О. Сімоненко.

Діалог буде продовжено

Усі учасники діалогу мали можливість поставити запитання та отримати відповіді на них, висловити свої зауваження і надати пропозиції, що будуть враховані в подальшій роботі. Але залишилася низка неузгоджених питань. Міністерство продовжить діалог із громадськістю для спільного напрацювання рішень.

Міністерство дякує всім учасникам обговорення за активну участь та зазначає, що завдяки спільній роботі МОЗ України та громадських організацій кожен пацієнт матиме доступ до сучасної та якісної медичної допомоги.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua