Медична реформа: в областей є ще місяць для завершення підготовки медичних закладів до її другого етапу

18 грудня 2019 о 11:33
1405

17 грудня 2019 р. у Кабінеті Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука відбулася нарада щодо регіонального розвитку країни. Захід відбувся за участю представників Уряду та керівників обласних державних адміністрацій.

Доповідь Зоряни Скалецької

На нараді було обговорено питання щодо впровадження у 2020 р. Програми медичних гарантій, а саме — готовності спеціалізованих медичних закладів до контрактування з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та роботи за новими правилами. Про це йшлося у доповідях міністра охорони здоров’я України З. Скалецької та т.в.о. голови НСЗУ Оксани Мовчан.

Заява Олексія Гончарука

О. Гончарук, Прем’єр-міністр України, зазначив: «В областей є ще місяць для завершення підготовки медичних закладів до другого етапу реформи. До 31 січня 2020 р. голови обласних державних адміністрацій мають забезпечити автономізацію та комп’ютеризацію медичних закладів у себе в областях.

Наразі комп’ютеризовано лише 40% лікарень. Уже з лютого 2020 р. НСЗУ починає укладати договори з лікарнями. Без цього документа лікарня не зможе отримати фінансування.

Власником лікарень є місцева влада і це — її відповідальність.

Реалізація реформи — на моєму особистому контролі. Ми запровадимо чіткі показники ефективності для всіх керівників областей і будемо контролювати їхнє виконання», – наголосив О. Гончарук.

На зустрічі також були присутні представники територіальних підрозділів НСЗУ Мар’яна Возниця, Олена Теряєва, Наталія Будяк, Вікторія Мілютіна та директор Договірного департаменту НСЗУ Андрій Віленський.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr