НСЗУ оголосила про укладання договорів про медичне обслуговування

17 грудня 2019 о 11:44
1955

Відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», пункту 6 Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410, Національна служба здоров’я України (далі — НСЗУ) оголошує про укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (далі — договір) на умовах, викладених нижче:

Медичні послуги з програми державних гарантій медичного обслуговування населення (далі — програма медичних гарантій), які повинні надаватися згідно з договором

– Медичні послуги, пов’язані з наданням первинної медичної допомоги, передбачені Порядком надання первинної медичної допомоги, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 березня 2018 р. № 504.

Спеціальні умови надання медичних послуг за договором

– Особливості реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2020 р., застосовні тарифи та коригувальні коефіцієнти, визначені законодавством.
– Суб’єкт господарювання, який бажає укласти договір з НСЗУ на визначених в оголошенні умовах (далі — заявник), має відповідати Вимогам до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 391.

Спосіб подання заяв про укладення договору

– Заявник подає до НСЗУ заяву шляхом заповнення відповідних полів через автоматизоване робоче місце в електронній медичній інформаційній системі, в якій зареєстрований заявник.
– Разом із заявою також необхідно подати додатки до неї, які слід прикріпити до заяви у вигляді сканованих документів за встановленими формами у форматі PDF (далі — заява та додатки).

Важливо: під час заповнення заяви необхідно зазначити таку інформацію:
– прізвище, ім’я та по батькові підписанта договору зі сторони надавача та документ, на підставі якого діє такий підписант  (для юридичних осіб потрібно зазначити «Статут», для фізичних осіб-підприємців — «запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань № __» (зазначити номер запису) від ___ (зазначити дату запису);
– місця надання послуг, що мають співпадати з місцями, що вказані в рішенні органу ліцензування про видачу ліцензії;
– перелік лікарів, які надають первинну медичну допомогу, які будуть залучені до виконання договору;
– банківські реквізити заявника (IBAN).

Важливо:

– помилка у банківських реквізитах може призвести до необхідності проходження повторної процедури укладення договору та відтермінування оплати. Відповідальність за правильність банківських реквізитів, які автоматично будуть відображені у проєкті договору, несе заявник;
– строк дії договору. Дати строку дії договору слід заповнювати із дотриманням таких правил:
початок строку дії договору — 1 січня 2020 р.; закінчення строку дії договору — 31 грудня 2020 р. або інша дата, на розсуд заявника в межах 2020 р.;
– перелік залучених осіб (підрядників) заявника.

Важливо: недотримання зазначених в оголошенні правил заповнення заяви може бути підставою для повернення заяви заявникові для виправлення недоліків.

Строк подання заяв про укладення договору

Строк подання заяви та додатків спливає о 17 год 00 хв за Київським часом 24 грудня 2019 р. Заяви про укладення договору, подані після закінчення строку подання, не розглядаються.
Зверніть увагу: заяви можуть розглядатися у строки, встановлені Порядком укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410.

Перелік додатків до заяви (форми додаються)

Додаток 1. Повідомлення про відповідність згідно зі встановленою формою; сканована копія документа, що підтверджує повноваження представника (подається у разі підписання заяви та доданих до неї документів представником суб’єкта господарювання, крім випадку, коли відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань).
Додаток 2. Відомості про залучених осіб (підрядників) заявника. У разі якщо залучені особи відсутні, про це необхідно вказати у додатку.

Увага
Додаток 1 подається окремим файлом у вигляді сканованої копії підписаного документа у форматі PDF. Додаток 1 є обов’язковим для всіх заявників, який потрібно прикріпити до заяви.
Додаток 2 подається у вигляді сканованих копій підписаних документів у форматі PDF одним файлом, який потрібно прикріпити до заяви.

Важливо
У разі наявності технічних питань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, звертайтеся до операторів електронних медичних інформаційних систем, в яких ви зареєстровані.
У разі наявності будь-яких інших запитань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, звертайтеся на адресу електронної пошти: [email protected] або за телефоном контактного центру НСЗУ 1677.

Нагадаємо, Уряд оголосив конкурс на посаду голови НСЗУ

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua