Медична реформа: як спеціалізованим закладам підготуватися до укладення договору з НСЗУ

12 грудня 2019 о 12:49
1314

Експерти НСЗУ, офісу реформ МОЗ України та Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» зустрілися з керівництвом Херсонської обласної державної адміністрації, власниками та керівниками спеціалізованих закладів охорони здоров’я, представниками органів місцевого самоврядування, щоб проконсультувати щодо пакетів медичних послуг, відповідності закладу вимогам до цих пакетів та надати максимально вичерпну інформацію стосовно підготовки лікарень до контрактування з НСЗУ.

Так, під час зустрічі заінтересовані сторони дізнались, як зробити заклад успішним у новій системі фінансування та про роль органів місцевого самоврядування. Обговорили тонкощі розроблення та затвердження фінансового плану комунального некомерційного підприємства, визначення багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування в межах госпітального округу.

«Відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з 2020 р. запроваджується Програма медичних гарантій. У межах Програми певний обсяг медичних послуг та лікарських засобів гарантовано населенню безоплатно. Лікарням за надані послуги оплатить НСЗУ на основі єдиних тарифів. Ми розуміємо, що для всіх учасників процесу зміна механізму фінансування із субвенції на утримання спеціалізованих лікарень на оплату за надані послуги потребує серйозної підготовки та прийняття важливих рішень. Зі свого боку НСЗУ надаватиме повну консультаційну підтримку і місцевій владі, і колективам лікарень, щоб сприяти комфортному переходу в нові умови роботи», — зазначила керівник Південного департаменту НСЗУ Олена Теряєва.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr