Орфанні хвороби: МОЗ України пропонує розширити їх перелік

9 грудня 2019 о 12:41
689

Відповідно до ст. 53¹ розділу V Основ законодавства України про охорону здоров’я з метою забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань та на виконання наказу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 27 жовтня 2014 р. № 778, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13 листопада 2014 р. за № 1439/26216 (у редакції наказу МОЗ України від 29.06.2017 р. № 731), МОЗ України винесло на громадське обговорення проект наказу «Про затвердження Змін до Переліку рідкісних (орфанних) захворювань, що призводять до скорочення тривалості життя хворих або їх інвалідизації та для яких існують визнані методи лікування».

Суть проекту акта

Проектом наказу розширюється перелік рідкісних (орфанних) захворювань, що призводять до скорочення тривалості життя хворих або їх інвалідизації та для яких існують визнані методи лікування.

Прогноз впливу

Реалізація проекту наказу матиме вплив на інтереси громадян з рідкісними (орфанними) захворюваннями.

Реалізація акта не впливатиме на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, розвиток адміністративно-територіальних одиниць, ринок праці, громадське здоров’я, екологію та навколишнє природне середовище.

Проект наказу за предметом правового регулювання не матиме негативного впливу.

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження просимо надсилати впродовж місяця з дня оприлюднення до Департаменту реалізації політик МОЗ України або в електронному вигляді на адресу: [email protected].

Контактна особа — І.П. Волосовец, тел.: 044-253-72-71.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua