Новый корпус ОХМАТДИТу запрацює у 2020 р.

9 грудня 2019 о 11:54
510

6 грудня 2019 р. Верховна Рада України прийняла рішення про виділення 200 млн грн з Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту на завершення будівництва дитячої лікарні ОХМАТДИТ.  Про це повідомляють у МОЗ України.

Коментар Зоряни Скалецької

«200 млн грн — це критична сума, яка потрібна для прискорення будівельних робіт ОХМАТДИТу в цьому році. Ця сума дозволить закінчити будівництво вже навесні та приступити до закупівлі обладнання за кошти, передбачені в бюджеті 2020 р. Таким чином, ми отримаємо можливість запустити новий корпус у наступному році. І нарешті  виконати обіцянки попередньої команди — добудувати ОХМАТДИТ. Людям все одно, хто обіймає посаду, їм головне мати можливість лікування своїх дітей у сучасній лікарні. І для мене це теж головне», — зазначила З. Скалецька.

Фінансування добудови ОХМАТДИТу

У бюджеті 2019 р. на будівництво ОХМАТДИТу було передбачено 600 млн грн. Ця сума не враховує реальну потребу,  передбачену директивними термінами завершення будівництва. У бюджеті  2020 р. на завершення будівництва та закупівлю обладнання закладено 500 млн грн.

Нагадаємо, у квітні цього року було відкрито першу частину нового корпусу ОХМАТДИТу. Він оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами. Площа всього комплексу оновленого ОХМАТДИТу — понад 67 тис. кв. м. У кількох блоках розмістяться 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua