Як проходить автономізація спеціалізованих медичних закладів

3 грудня 2019 о 14:59
649

Дізнатися про те, як відбувається  автономізація спеціалізованих медичних закладів у ході трансформації системи охорони здоров’я, можна з нового онлайн-дешборда від аналітиків Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Яку інформацію можна отримати

Дешборд містить інформацію про загальний стан та про динаміку автономізації закладів у розрізі областей та регіональних підрозділів НСЗУ. Розміщені не тільки кількість вже автономізованих закладів, але й кількість закладів, для яких цей процес ще триває. Також на дешборді можна побачити дані про частку автономізованих закладів та про зміну цього показника протягом тижня, місяця.

Наприклад, станом на 2 грудня 2019 р.:

  • автономізовано вже 75,7% спеціалізованих закладів по всій країні;
  • серед областей-лідерів — Полтавська (97,3%), Вінницька (96,9%) та Харківська (93,4%);
  • 251 заклад перебуває у процесі автономізації;
  • на 0,88% за тиждень збільшилася частка автономізованих закладів.

Крім того, на карті дешборда зручно знайти таку інформацію про спеціалізований заклад: повна назва, адреса, керівник, ЄДРПОУ, власник (орган місцевої влади).

Дешборд оновлюється щодня на основі даних Єдиного державного реєстру, а також даних, отриманих від спеціалізованих закладів.

Ознайомитися з новим дешбордом можна за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr