атестація лікарів
23 жовтня 2019

Дистанційне навчання лікарів: стартує новий безоплатний онлайн-курс

Як ми вже неодноразово повідомляли, Центр громадського здоров’я проводить безоплатні онлайн-курси для лікарів і організаторів охорони здоров’я. Наразі стартує новий курс «Виявлення туберкульозу серед сільського населення».

Про цей курс

Одним з основних завдань щодо забезпечення контролю над туберкульозом є раннє виявлення випадків захворювання. Впровадження молекулярно-генетичних методів дозволило суттєво покращити діагностику туберкульозу та прискорити початок лікування багатьох хворих. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в нашій країні щорічно не виявляється близько 20% хворих на туберкульоз, що свідчить про відсутність вільного доступу до сучасних методів діагностики для певних категорій населення. Серед таких категорій і мешканці сільської місцевості.

Нижчий рівень освіти, сезонний характер праці, віддаленість закладів охорони здоров’я, незручний розклад руху громадського транспорту, а часто й відсутність сполучення між населеними пунктами створюють підстави для пізнього звернення пацієнтів за медичною допомогою. Поточна реформа системи охорони здоров’я має створити належні умови для забезпечення рівного доступу до якісних протитуберкульозних послуг для всіх категорій населення.

Курс розроблено кандидатом медичних наук, доцентом кафедри фтизіатрії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, лікарем-фтизіатром вищої категорії Марією Долінською.

Для кого курс

Зазначений онлайн-курс надає можливість медичним фахівцям, що працюють у сільській місцевості, ознайомитись із сучасними алгоритмами діагностики туберкульозу.

Зверніть увагу!

Курс є повністю безоплатним.

Після успішного завершення курсу надається сертифікат, який є підставою для нарахування 5 балів безперервного професійного розвитку в рамках атестації лікарів (Наказ МОЗ України від 22.02.2019 р. № 446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів»).

Записатися на курс

Нагадаємо, що безоплатно пройти дистанційне навчання та отримати сертифікат від Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика можна на нашому сайті.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами phc.org.ua