аневризма аорти
17 жовтня 2019

Реконструктивна хірургія серця

Конференція за участю провідних кардіохірургів США, Канади, Японії та Європи у складі 25 спікерів стане унікальною подією для медичного товариства країни. Лікарі матимуть можливість дізнатися про останні досягнення і тенденції розвитку кардіоторакальної хірургії.

На заході будуть презентовані статистичні дані та інноваційні науково-технологічні досягнення українських медиків, які використовуються при лікуванні пацієнтів із захворюваннями серця, висвітлені важливі результати інтернаціональної співпраці Інституту серця та створення на його базі найсучаснішого міжнародного хабу кардіохірургії.

Ця нова та надзвичайно інноваційна конференція забезпечить відвідувачам доступ до найвищого рівня освіти з метою покращення якості та ефективності лікування українських громадян. У заході візьмуть участь:

  • Борис Тодуров — директор Державної установи (ДУ) «Інститут серця МОЗ України»;
  • Афксендіос Калангос — професор, голова Фонду Калангос;
  • Зоряна Скалецька — міністр охорони здоров’я України;
  • Михайло Радуцький — голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Серед запрошених почесний гість конференції доктор Девід Тайрон, професор хірургії Університету міста Торонто, та Мелані Манк, завідувач кафедри серцево-судинної хірургії  Кардіоцентру «Пітер Манк», Канада.

Завдячуючи науковим працям доктора Д. Тайрона стала можливою операція при аневризмі висхідної аорти зі збереженням власного клапана. А сама операція носить його ім’я і з успіхом виконується в усьому світі. У доробку видатного хірурга понад 10 тис. операцій на відкритому серці, опубліковано 300 наукових праць. Він є винахідником багатьох хірургічних методик, які дозволяють зберігати природний клапан пацієнта, запобігаючи таким чином необхідності штучного протеза.

Дводенна програма заходу спеціально розроблена для кардіохірургів, кардіологів, кардіоанестезіологов, спеціалістів ультразвукової діагностики, перфузіологів та інших фахівців, які мають інтерес до кардіохірургії з метою поширення знань і вмінь, які отримали всесвітнє визнання.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами організаторів заходу —
ДУ «Інститут серця МОЗ України» та  Фундації Калангоса