Оцінка технологій охорони здоров’я: розпочато підготовку фахівців

20 серпня 2019 о 17:33
664

В Україні Національний фармацевтичний університет, що у Харкові, розпочав підготовку фахівців з оцінки технологій охорони здоров’я. Ці фахівці забезпечуватимуть комплексну незалежну експертизу ефективності застосування технологій охорони здоров’я в контексті медичних, економічних, соціальних та етичних питань.

Освітньо-професійну програму «Оцінка технологій охорони здоров’я» з підготовки фахівців за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено в Національному фармацевтичному університеті. Цей університет має достатній освітній, науковий, методичний досвід, кадровий потенціал та відповідне матеріально-технічне забезпечення для підготовки експертів з оцінки технологій охорони здоров’я. Розробкою програми займалася робоча група українських науковців, які враховували міжнародний досвід та консультувалися з потенційними роботодавцями.

Як навчатимуться студенти

Студенти навчатимуться 1,5 року за спеціальністю «Фармація, промислова фармація», а по закінченні отримають диплом магістра і кваліфікацію експерта з оцінки технологій охорони здоров’я.

По завершенні програми фахівці зможуть моделювати й оцінювати технології охорони здоров’я, доцільність їх застосування та включення у стандарти лікування і програми відшкодування. Такі навички затребувані в урядових організаціях, вітчизняних та міжнародних НТА-агентствах, експертних групах, закладах вищої освіти, науково-дослідних інститутах, лабораторіях, закладах охорони здоров’я, фондах медичного страхування тощо.

Прийом документів триватиме з 2 по 23 вересня 2019 р.

Що вже зроблено

Нагадаємо, в Україні використання оцінки медичних технологій запроваджується з початку цього року. Уже створено окремий департамент з оцінки медичних технологій на базі Державного експертного центру МОЗ України. На основі цього департаменту в подальшому планується створити окремий незалежний орган з оцінки медичних технологій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua