Призначено заступників голови НСЗУ

19 серпня 2019 о 15:02
1107

14 серпня 2019 р. розпорядженням Кабінету Міністрів України № 626-р на посаду заступника голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ) призначена Мовчан Оксана Сергіївна, а розпорядженням Кабінету Міністрів України № 627-р на посаду заступника голови НСЗУ призначено Рябцеву Наталію Сергіївну.

Як коментують у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України, заступників обрали за результатами конкурсу, що відбувся 25 червня 2019 р.

Наталія Рябцева

Наталія Рябцева отримала ступінь магістра з управління в охороні здоров’я в Києво-Могилянській академії. Займала керівні посади в комплексних міжнародних проектах, що впроваджувалися Швейцарським інститутом охорони здоров’я і тропічної медицини; була незалежним консультантом у проектах Світового банку та Агенції з міжнародного розвитку США.

Прагнучи привнести системні зміни в охорону здоров’я в Україні, з 2014 р. стала співорганізатором Літньої школи «Трансформація системи охорони здоров’я» та Зимової школи «Громадське здоров’я в Україні», а в 2016 р. доєдналася до робочої групи з реформи фінансування охорони здоров’я при МОЗ України. Із серпня 2017 р. Наталія стала радником міністра охорони здоров’я України.

Маючи 15-річний досвід роботи, найбільшими своїми досягненнями вважає вдосконалення медичних послуг для роділь і новонароджених та зниження малюкової смертності в пілотних регіонах Україно-швейцарської співпраці; запуск таких освітніх ініціатив, як навчальні симуляційні центри та Літня й Зимова школи; а також координацію команди МОЗ України зі зміни фінансування системи охорони здоров’я.

Пряма мова

«Я переконана, що система охорони здоров’я в Україні потребує докорінних змін, щоби відповідати потребам людей. І я готова й надалі докладати максимум зусиль, щоб нарешті запрацювали чіткі й зрозумілі правила — для медиків і для пацієнтів. Тому для мене доєднатися до команди НСЗУ — це водночас професійний виклик і величезна честь», говорить Н. Рябцева, заступниця голови НСЗУ.

Оксана Мовчан

Оксана Мовчан має ступінь магістра міжнародних економічних відносин. За понад 13 років роботи у фінансовому та інвестиційному секторах в Україні та закордоном Оксана отримала високу кваліфікацію у розробці та адмініструванні систем управління ризиками, аналізі боргових ринків, управлінні портфелями цінних паперів, відносинах з інвесторами, розробці стратегічних фінансових планів і керівництві компаніями з управління активами та пенсійними фондами. Оксана здобула додаткову освіту для роботи в державному секторі в Школі управління імені Джона Ф. Кеннеді. Займала керівні посади у проектах Київського муніципалітету, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Адміністрації президента та Національної ради реформ. Має значний досвід в галузі розробки національних стратегічних документів та ініціатив, залучення інвестицій, впровадження, контролю за реорганізацією державних органів, розробці та адмініструванні моніторингу виконання проектів реформ.

Оксана має досвід громадської діяльності — вона є співзасновницею неурядової організації «Go Global», створеної з метою допомоги вивчення іноземних мов в Україні.

Із травня 2018 р. Оксана була радницею голови НСЗУ зі стратегічного розвитку і керівником групи розробки та впровадження другого етапу трансформації фінансування системи охорони здоров`я.

Пряма мова

«Для мене стало великою удачею та професійним задоволенням опинитися в команді реформи охорони здоров’я минулого року. Я щаслива, що зможу застосувати свій досвід роботи у державному та фінансовому секторах та енергію. Для мене, безумовно, велика честь працювати в НСЗУ та разом із колегами захищати інтереси людей в Україні», — підкреслила О. Мовчан.  

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua, moz.gov.ua