медбрати
19 серпня 2019

Оцінка медичних технологій: відбудуться безоплатні семінари

Упродовж серпня та вересня  Державна установа «Центр розвитку медсестринства МОЗ України» проведе 9 безоплатних одноденних семінарів «Актуальні питання впровадження оцінки медичних технологій та здійснення публічних закупівель в галузі охорони здоров’я». Цього разу цільова аудиторія семінарів розширюється на медичних сестер та братів. Ці семінари будуть проводитися для лікарів, медичних сестер та братів, бухгалтерів, економістів, фармацевтів, провізорів.

Які питання обговорюватимуться

Під час проведення семінару експерти разом з медичними працівниками обговорять такі питання:

  • Що таке оцінка медичних технологій?
  • Де застосовується оцінка медичних технологій?
  • Практичні приклади застосування оцінки медичних технологій.
  • Де можна набути знання оцінки медичних технологій?
  • Як оцінка медичних технологій застосовується при публічних закупівлях у галузі охорони здоров’я?

Також представники закладів охорони здоров’я спільно з експертами обговорять, як забезпечити доступність медичного обслуговування в умовах обмеженого фінансування, навчитись раціонально використовувати кошти і підвищувати ефективність.

Де і коли відбудуться щорічні безоплатні семінари

Упродовж серпня і вересня 2019 р. відбудеться 9 семінарів.

Область Дата проведення
1. Харківська 21 серпня 2019 р.
2. Львівська 5 вересня 2019 р.
3. Житомирська 6 вересня 2019 р.
4. Одеська 13 вересня 2019 р.
5. Київська 19 вересня 2019 р.
6. Київ 20 вересня 2019 р.
7. Вінницька 24 вересня 2019 р.
8. Дніпровська 26 вересня 2019 р.
9. Полтавська 27 вересня 2019 р.

Для кого ці семінари і як взяти участь

Ці семінари для головних лікарів, заступників з економічних питань, головних бухгалтерів, завідувачів лікарняними аптеками, економістів, фармацевтів, провізорів, а також медичних сестер і братів — усіх,  хто залучений до  закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та розрахунку медичних послуг.  Важливо, щоб вони мали необхідні знання і могли кваліфіковано приймати рішення щодо застосування надання наукового обґрунтування, стосовно вибору основних лікарських засобів медичного призначення, імунобіологічних лікарських засобів, профілактичних, діагностичних методів та лікування за економічною доступністю зі співвідношенням витрат до ефективності в умовах обмеженого фінансування системи охорони здоров’я.

Контактні дані

Щоби взяти участь чи уточнити інформацію про семінар у вашій області, зверніться до Обласного департаменту чи управління охорони здоров’я.

За додатковою інформацією звертайтеся за тел.: +38 068 567 64 54 (Тетяна Коба, радник в.о. міністра охорони здоров’я України).

Зазначимо, що семінари проходитимуть за сприяння громадської спілки «Українське агентство з оцінки технологій охорони здоров’я».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua