Печерський суд не відсторонив директора Державного експертного центру МОЗ України

19 липня 2019 о 10:53
494

Нагадаємо, 16 липня 2019 р. Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань вручили підозру у вчиненні службової недбалості директору Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України Тетяні Думенко. 18 липня 2019 р. суддя Печерського районного суду міста Києва Галина Матійчук не задовольнила клопотання Державного бюро розслідувань та не відсторонила Т. Думенко від посади.

На переконання МОЗ України, таке рішення суду означає, що Державний експертний центр МОЗ України продовжить впровадження прозорих процедур і чесних правил у реєстрації ліків, клінічних дослідженнях й інших сферах своєї роботи, а українські пацієнти своєчасно отримуватимуть доступ до ліків та інноваційного лікування.

У Міністерстві наголошують, що єдиною ціллю сфабрикованого кримінального провадження було відсторонення Т. Думенко від обов’язків директора Державного експертного центру на підставі того, що вона зупинила схему збагачення на оренді приміщень для підприємства. Зокрема, Генеральна прокуратура України передала це слідство в Державне бюро розслідувань, грубо порушуючи підслідність справи, а правоохоронні органи впродовж місяців чинили тиск на Державний експертний центр.

МОЗ України продовжить роботу над цим питанням, аби винуватці порушень відповіли за свої дії перед законом.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua