Обсяг державного замовлення на медичні спеціальності на 2019 рік

9 липня 2019 о 11:53
1083

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України звернулося до Мінекономрозвитку з пропозиціями встановити обсяг державного замовлення для медичних університетів на 2019 рік. Загалом планується навчати за державний кошт 4509 студентів — 4464 магістри і 45 бакалаврів.

Максимальний обсяг держзамовлення для рівня «магістр» — 4464 місця:

  • медицина — 4000;
  • педіатрія — 351;
  • стоматологія — 74;
  • медична психологія — 0;
  • фармація, промислова фармація — 39.

На рівень підготовки «бакалавр» передбачено 45 місць за держзамовленням:

  • медсестринство — 35;
  • фізична терапія, ерготерапія — 10.

Крім того, МОЗ України передало до Міністерства освіти та науки України пропозиції закладів вищої медичної освіти щодо максимальних обсягів державного замовлення у 2019 р. у кожному університеті. Йдеться про максимальну кількість місць, яку може забезпечити кожен заклад вищої медичної освіти. Єдиний медичний університет, який не подав офіційного легітимного звернення, — Одеський національний медичний університет. Відповідно, у цьому закладі вищої медичної освіти на 2019 рік не передбачено жодного місця за державним замовленням.

Нагадаємо, як і минулого року, місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти, вони розподілятимуться за процедурою «широкого конкурсу». Це означає, що заклади вищої освіти, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за державним замовленням. У своєму електронному кабінеті вступники можуть розставити пріоритети навчання від 1 до 7, де 1 — це та спеціальність, на якій вони хочуть навчатися найбільше. Так званий принцип, коли «місце йде за студентом».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua