В Україні починає працювати International Heart School

8 липня 2019 о 11:52
900

На базі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук (НАМН) України розпочинає працювати International Heart School. Відтак, починаючи з 2019 р., щороку на базі Інституту проходитимуть стажування 3–5 лікарів – курсантів цієї міжнародної школи кардіохірургів. Слухачами курсів школи є молоді кардіохірурги з усіх країн світу. Термін навчання — 1 рік.

Проект структурований наступним чином:

  • клінічне навчання студента відбуватиметься в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України;
  • теоретичний тренінг, присвячений магістерським лекціям з кардіохірургії тощо, проходитиме в Італії.

Ідею про створення філіалу цієї школи на базі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України висловив керівник Міжнародної школи кардіохірургії, що базується в Італії, професор Паоло Ферацці. Під час Амосовських читань, у грудні минулого року, П. Ферацці був приємно вражений тим об’ємом оперативних втручань і рівнем наукових розробок, які він побачив в інституті.

І ось в травні цього року відбулося засідання Ради директорів Міжнародної школи, де було прийнято офіційне рішення про відкриття філіалу школи на базі Інституту Амосова. Співпрацювати з цією міжнародною школою «амосівці» почали ще в 1994 р. Загалом 28 фахівців академічного інституту пройшли підготовку на її базі.

Відрадно, що нині ця співпраця перейшла на якісно новий рівень, що вилився у створення навчальної бази для міжнародної школи, де надаватимуться навчальні послуги для найкращих лікарів з усього світу на рівні Міжнародної школи кардіохірургії. І відбуватиметься це не деінде, а в українському академічному інституті.

Так, одного разу, виступаючи на європейському з’їзді кардіохірургів у 2007 р., директор Міжнародної школи кардіохірургії професор Лучіо Парензан зауважив, що найбільш підготовлені курсанти, які навчаються на базі цієї школи, — це лікарі з Києва, з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України.

Таке визнання є безперечним досягненням талановитого колективу, плеяди видатних кардіохірургів, знаних в усьому світі та молодих, не менш амбітних науковців, що продовжують і вдосконалюють традиції своїх вчителів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами amnu.gov.ua