Представлено нові зразки автомобілів екстреної медичної допомоги в Україні

26 червня 2019 о 17:02
1618

26 червня 2019 р. зразки автомобілів екстреної допомоги оцінили експерти шести пілотних регіонів, у яких оновиться автопарк у рамках трансформації екстреної медичної допомоги. Члени робочої групи з Вінницької, Одеської, Донецької, Полтавської, Тернопільської областей та міста Києва ознайомилися зі зразками автомобілів екстреної медичної допомоги та обговорили перелік необхідного обладнання в них.

На робочій зустрічі виробники автомобілів для екстреної медичної допомоги (ТОВ «Бріорсон Моторс», ТОВ «Віді Юнікомерс», ТОВ «Автоспецпром», ТОВ «Автодержпостач», ТОВ «Спецкомсервіс») представили автомобілі й розповіли про їхні характеристики. Ця робоча зустріч — ще один крок у змінах екстреної медичної допомоги. На ній узгоджується потреба пілотних регіонів у автомобілях швидкої медичної допомоги та спроможності виробників.

Нові автомобілі закуповуються у рамках першого етапу трансформації екстреної медичної допомоги. Зміни впроваджуються у шести пілотних регіонах. Нагадаємо, 22 травня 2019 р. Кабінет Міністрів України ухвалив концепцію розвитку екстреної медичної допомоги. Упродовж наступних п’яти років відбудуться такі зміни:

  • Оновлення алгоритмів диспетчеризації та створення нової IT-інфраструктури, що дозволить мати інформацію про стан кожного виклику в кожний момент часу.
  • Нові моделі освітніх заходів для працівників екстреної медичної допомоги, а також контролю якості знань (компетенцій).
  • Оновлення обов’язкових протоколів диспетчерів і протоколів командних дій бригад.
  • Нові автомобілі та обладнання.
  • Гідна оплата праці екстреним медичним працівникам.
  • Перебудова приймальних відділень у лікарнях.
  • Збільшення доступності першої допомоги, зокрема розбудова мережі перших реагувальників.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua