В лікарні Запорізької області виявили порушення на 1,5 млн гривень

26 червня 2019 о 17:00
728

Фахівці Управління Східного офісу Державної аудиторської служби (Держаудитслужби) в Запорізькій області під час проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної установи «Пологівська залізнична лікарня» за період з 01.01.2016 р. по 01.02.2019 р. виявили порушень на суму 1,5 млн грн.

Під час ревізії встановлено виплати матеріальної винагороди працівникам, зайнятим наданням медичної допомоги застрахованим особам за договорами страхової медицини, в обсягах, що перевищують розміри, встановлені колективним договором та положенням про преміювання. Протягом 2016–2018 рр. та січня–лютого поточного року адміністративно-керівному та медичному персоналу, а також персоналу, що відповідає за облік застрахованих осіб, виплачено матеріальну допомогу на суму понад 1,1 млн грн.

До того ж 21% цієї суми, як передбачено положенням про преміювання, мав бути спрямований на виплату головному лікарю та головному бухгалтеру, а це майже 56 тис. грн. Утім, керівництво лікарні вирішило, що це замалі суми і їх треба збільшити майже до 300 тис. грн. Рішення про преміювання приймалося колегіально, однак це суперечить законодавству.

Окрім цього, колишній головний лікар Пологівської залізничної лікарні без дозволу і погодження з Пологівською райдержадміністрацією преміював себе на суму 3,6 тис. грн. Водночас, як установили аудитори, 16 працівникам лікарні не доплачено майже 89 тис. грн. за використання в роботі дезінфікувальних засобів. Один із працівників лікарні недоотримав 0,9 тис. грн добових.

За результатами ревізії матеріали надіслано до Токмацької місцевої прокуратури.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами dkrs.gov.ua