Обрано двох заступників голови НСЗУ

26 червня 2019 о 16:00
1075

У вівторок, 25 червня 2019 р., відбувся конкурс на посади двох заступників голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Переможцями стали Наталія Рябцева та Оксана Мовчан.

Н. Рябцева — магістр управління в охороні здоров’я. Має 15 років досвіду у сфері охорони здоров’я. Зокрема, управління комплексними міжнародними проектами у сфері материнства і дитинства, фінансування охорони здоров’я і розбудови спроможностей персоналу та інституцій. Понад 10 років Н. Рябцева співпрацювала зі Швейцарським інститутом охорони здоров’я та тропічної медицини, а також із 2016 р. була консультантом Світового банку та проектів АМР США.

Наталія бере активну участь у громадській діяльності. Зокрема, з 2014 р. є співорганізатором освітніх ініціатив — Літня школа «Трансформація системи охорони здоров’я» та Зимова школа «Громадське здоров’я в Україні». Н. Рябцева — член Робочої групи з реформи фінансування охорони здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я України, а також із серпня 2017 р. — радник в.о. міністра охорони здоров’я України на громадських засадах.

Ще одним заступником голови НСЗУ стала О. Мовчан. Вона має фінансову освіту та 11 років працювала у фінансовому секторі. Також у переможниці великий управлінський досвід як ініціатора та керівника проектів у Київському муніципалітеті, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Адміністрації Президента та Національній раді реформ. О. Мовчан — співзасновник та перший керівник неурядової організації «Go Global», заснованої з метою промоції вивчення іноземних мов в Україні.

За перший рік діяльності цієї організації Законом закріплені вимоги щодо володіння іноземною мовою для державних службовців та отримувачів вчених ступенів, велика кількість викладачів англійської мови в Україні пройшли перепідготовку, 9 тис. дітей взяли участь у мовних таборах по всій території України. З 2018 р. і до сьогодні О. Мовчан — радник голови НСЗУ із стратегії та розвитку організації.

Нагадаємо, НСЗУ створена в березні 2018 р. Партнерами НСЗУ станом на 2019 р. стали 1296 закладів охорони здоров’я первинної ланки, серед них — 132 приватні клініки та 139 ФОП. Також договори із НСЗУ уклали 56 медичних закладів — учасників проекту реформування вторинної спеціалізованої медичної допомоги в Полтавській області. 1037 аптечних закладів — юридичних осіб уклали договір з НСЗУ на участь в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua