Розбудова Національного інституту раку: процедуру закупівель скасовано — в МОЗ України йдуть слідчі дії

20 червня 2019 о 16:27
554

За рішенням Печерського районного суду міста Києва співробітники Державного бюро розслідувань здійснюють вилучення документів і електронних носіїв у рамках слідчих дій стосовно діяльності ДП «Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров’я (ДБЦ МОЗ) України», пов’язаної з розбудовою Національного інституту раку. Слідчі дії тривають в МОЗ України та офісі ДП «ДБЦ МОЗ України». За даними Міністерства, воно сприяє проведенню цих дій.

Хроніка подій

5 квітня 2019 р. ДП «ДБЦ МОЗ України» оголосило тендер на розбудову Національного інституту раку з очікуваною вартістю 2,46 млрд грн. Згодом проект «Наші гроші» виявив ознаки потенційних порушень, проаналізувавши тендерні умови. Це підтвердив внутрішній аудит ДП «ДБЦ МОЗ України», який провело МОЗ України.

Далі профільне міністерство звернулося до уповноважених органів, щоб перевірити ці факти, і підготувало звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи за фактом шахрайства попереднім керівництвом ДП «ДБЦ МОЗ України».

Департамент захисту економіки Національної поліції України виявив невідповідність кваліфікаційним критеріям учасників тендеру та звернувся до Північного офісу Державної аудиторської служби. Зі свого боку МОЗ України також повідомило Державній казначейській службі та Головному управлінню Державної фіскальної служби про зміну керівника ДП «ДБЦ МОЗ України».

Потім МОЗ України разом із керівництвом ДП «ДБЦ МОЗ України» анонсували проведення роботи про визнання договорів підряду, що були незаконно укладені 31.05.2019 р. між ДП «ДБЦ МОЗ «України» та ТОВ «Архітектурно-будівельна компанія «БУДМОНТАЖ» на загальну суму майже 2,5 млрд грн., та додаткових угод від 03.06.2019 р. щодо авансування на суму 15 млн грн. і проведення енергоаудиту в розмірі 600 тис. грн. недійсними.

У результаті було підготовлено відповідне звернення до правоохоронних органів про порушення кримінальної справи за фактом шахрайства попереднім керівництвом ДП «ДБЦ МОЗ України».

19 червня 2019 р. постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель ухвалила рішення щодо скасування процедури закупівлі для розбудови Національного інституту раку. Рішення уже набуло чинності, а офіційно буде розміщено в кабінеті замовника (ДП «ДБЦ МОЗ України») найближчим часом.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua