Зрив засідання наглядової ради ОНМедУ: є постраждалі

4 червня 2019 о 12:09
626

За інформацією Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України, 3 червня 2019 р. невідомі особи увірвалися до будівлі ректорату Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) та силовими методами перешкоджали проведенню позачергового засідання наглядової ради цього закладу вищої освіти.

Зранку 3 червня наглядова рада ОНМедУ в будівлі ректорату розпочала позачергове засідання щодо розгляду численних скарг від співробітників про вчинення тиску на них та незаконні звільнення, що відбуваються в університеті.

За декілька годин після початку засідання до будівлі увірвалися невідомі особи, які використовували сльозогінний газ і силовими методами зірвали засідання. Наразі Національна поліція затримала правопорушників та опитує інших учасників інциденту. МОЗ України вважає неприпустимим перешкоджання діяльності наглядової ради ОНМедУ та незаконного використання для цього силових методів.

У Міністерстві нагадують, що ОНМедУ досі захоплений прихильниками екс-ректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом. Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора В. Запорожана призвели до катастрофічної ситуації в університеті із затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже п’ятьох місяців, наголошують у МОЗ України.

У результаті інциденту 26 дорослих отримали медичну допомогу амбулаторно. Ще одного дорослого і одну дитину госпіталізували в стані середньої тяжкості, повідомляє Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua