Суд дозволив МОЗ України провести конкурс на посаду ректора НМУ імені О.О. Богомольця

16 травня 2019 о 12:14
493

За інформацією Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України, 15 травня 2019 р. Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу МОЗ України та Національного медичного університету (НМУ) імені О.О. Богомольця. Тепер профільне міністерство зможе реалізувати свої законні повноваження та провести конкурс на посаду ректора цього закладу вищої освіти.

З анамнезу

Слід зазначити, що раніше Печерський районний суд міста Києва прийняв ухвалу від 6 листопада 2018 р., яка забороняла МОЗ України проводити конкурс на посаду ректора. МОЗ України та НМУ імені О.О. Богомольця подали апеляційну скаргу, яку суд задовільнив 15 травня 2019 р. В результаті скасовано ухвалу Печерського районного суду, відповідно, МОЗ України дозволено організувати конкурс.

У Міністерстві нагадують, що після свого звільнення з посади Катерина Амосова неодноразово намагалася заблокувати роботу університету, зокрема через необґрунтовані рішення суду.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua