У 2011 р. не було жодного повідомлення про випадки корупції та хабарництва під час конкурсного відбору абітурієнтів

9 серпня 2011 о 17:32
432

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ)України підвело підсумки першого етапу вступної кампанії до вищих навчальних закладів IV рівня акредитації МОЗ України.

Згідно з оперативними даними МОЗ України всього на місця державного замовлення було подано 47 207 заяв від абітурієнтів (менше ніж минулого року — 48 164).

На фоні рекордно малої кількості випускників шкіл внаслідок демографічного спаду 1992–1993 рр., такі показники свідчать про те, що вищі медичні навчальні заклади МОЗ України довели свою конкурентоспроможність на освітньому ринку послуг. Найбільшу кількість заяв на місця державного замовлення було подано до Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця — 11 821.

Конкурс заяв на місця державного замовлення у вищих медичних навчальних закладах МОЗ України дещо зменшився порівняно з минулим роком і за попередніми даними становить 10,2 осіб на 1 місце (13,05 — у 2010 р.), середній конкурс заяв на місця державного замовлення у вищих навчальних закладах системи Міністерства освіти і науки молоді та спорту України становить 7,69 осіб на 1 місце.

Оперативним штабом МОЗ України «Вступна кампанія — 2011» здійснюється постійний моніторинг роботи приймальних комісій вищих медичних навчальних закладів МОЗ України, налагоджено співпрацю з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, іншими відомствами.

Проводиться робота зі зверненнями громадян з питань вступу до вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів. Відкриття консультаційних телефонів «гарячої лінії» в Міністерстві охорони здоров’я України надало можливість забезпечити оперативне реагування на понад 240 звернень громадян з приводу різних питань вступу. Зауважуємо, що кількість цих звернень цього року була меншою за попередні роки. Не було жодного повідомлення про випадки корупції та хабарництва під час конкурсного відбору абітурієнтів та прийому документів.

План державного замовлення МОЗ України на підготовку спеціалістів у 2011 р. становить 4633 особи. Оскільки станом на 04.08.2011 р. 6763 абітурієнти надали до приймальних комісій вищих навчальних закладів МОЗ України оригінали документів для вступу, вірогідно, план буде виконано.

МОЗ України, враховуючи кадровий дефіцит галузі та заходи щодо реформування сфери охорони здоров’я, не скорочувало обсягів державного замовлення на підготовку лікарів та збільшило їх на 338 осіб. У рамках експерименту «Електронний вступ — 2011», запровадженого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, до вищих медичних навчальних закладів надійшло понад 6,6 тис. (10%) електронних заяв, які нині опрацьовуються приймальними комісіями вищих навчальних закладів.

За матеріалами http://www.moz.gov.ua