Столична влада виділить 25 млн грн. на заклади охорони здоров’я

5 серпня 2011 о 16:18
457

У Солом’янському районі столиці відкрито нову амбулаторію сімейної медицини. Присутній на урочистому відкритті голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зазначив, що одним із найголов­ніших завдань влада вбачає підвищення якості надання медичних послуг населенню та наближення їх безпосередньо до кожного киянина. Окрім того, велика увага буде приділятися профілактиці захворювань — саме таке завдання стоїть перед кожним лікарем, який працює в амбулаторії сімейної медицини.

Перспективами розвитку первинної медико-санітарної допомоги є створення мережі амбулаторій загальної лікарської практики з метою наближення первинної медичної допомоги до кожного киянина. За словами О. Попова, нова районна амбулаторія надаватиме первинну медико-санітарну допомогу 3 тис. киян, у тому числі 526 дітям.

Тут мешканці району отримуватимуть первинну медичну допомогу, а жіноча частина населення також зможе проходити гінекологічні обстеження. Інша медична допомога, а також діагностичні обстеження надаватимуться у Поліклініці № 2 Солом’янського району. В амбулаторії працюватимуть 2 лікарі загальної практики, 2 медичні сестри сімейної медицини, 1 молодша медична сестра. Лікар-гінеколог та педіатр проводитимуть прийом за окремим графіком.

Також голова Київської міської державної адміністрації зазначив, що наразі у столиці працює 16 амбулаторій, а до кінця року їхня кількість зросте до 90. Крім цього, він повідомив, що найближчим часом планується виділити 25 млн грн. на закупівлю нового рентгенологічного, діагностичного та іншого обладнання для приймальних і спеціалізованих відділень закладів охорони здоров’я Києва.

Зокрема, необхідним обладнанням з метою дооснащення неонатального центру буде забезпечено Київську міську дитячу клінічну лікарню № 2; для забезпечення функціонування центру дитячої нейрохірургії — Київську міську дитячу клінічну лікарню № 1; також необхідним обладнанням для виконання клініко-токсикологічними лабораторіями досліджень на алкоголь, наркотичні та психотропні речовини при гострих станах забезпечать Київську міську наркологічну лікарню «Соціотерапія» та Київську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги.

Також для Київської міської клінічної лікарні № 12, Київської міської клінічної лікарні № 17 та Олександрівської клінічної лікарні планується закупівля дороговартісного рентгенологічного обладнання для забезпечення обстежень пацієнтів в умовах приймально-діагностичних відділень цих лікарень.

За матеріалами http://www.kmv.gov.ua/