Плата за електронні записи при медичних оглядах: відповідь МОЗ України

3 травня 2019 о 12:38
1535

2 травня 2019 р. в мережі Інтернет з’явилася інформація про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України про проходження медичного огляду. У профільному міністерстві наголошують — ця інформація не відповідає дійсності, а МОЗ України не приймало жодного відповідного рішення для запровадження такої плати.

Керівництво МОЗ України звертається до очільників усіх закладів охорони здоров’я, що надають послуги медичних оглядів для кандидатів у водії, проводять періодичні медичні огляди водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб — вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та інших, — утриматися від оплати нібито розміщення електронних записів про проходження особою медичного огляду на сайті МОЗ України, а також про видання бланку форми первинної облікової звітності.

Наголошується, що звернення до керівництва медичних закладів щодо сплати за технічний супровід кожного такого запису відбулося за власної ініціативи Державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» та не було погоджено з профільним міністерством. За даним фактом МОЗ України ініційовано проведення комісійної перевірки на державному підприємстві для з’ясування обставин і підстав для вищезгаданого звернення. Про результати такої перевірки буде повідомлено окремо.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua