Електронні рецепти: НСЗУ звітує про покращення щодо їх виписування

15 квітня 2019 о 17:44
693

Як повідомляють у Національній службі здоров’я України (НСЗУ), урядова програма реімбурсації «Доступні ліки» вже активно діє у всіх регіонах України.

Скільки вже виписано електронних рецептів

Станом на 8 квітня 2019 р. участь в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки» брали участь 5383 аптеки та аптечні пункти України як комунальної, так і приватної форми власності. Водночас 8584 лікарів первинної ланки виписали 158 728 електронних рецептів. За 36 608 рецептами вже відпущені лікарські засоби в аптеках та аптечних пунктах України.

Уся динамічна інформація про виписування та відпуск електронних рецептів у різних регіонах та закладах — на новому дешборді на сайті відомства.

Як користуватися новим дешбордом

На дешборді «Виписані та відпущені електронні рецепти» ви можете отримати інформацію щодо виписаних та відпущених електронних рецептів на лікарські засоби, що беруть участь в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Аби вибрати фільтри пошуку потрібної вам інформації, використовуйте кнопку «Фільтр» ліворуч вгорі. Там ви можете вибрати область, район та місто, де виписують і відпускають електронні рецепти, а також — розподіл медичних та аптечних закладів за формою власності.

Результати інформації, отриманої за допомогою вибраних фільтрів, розподіляються на дві частини:

  • ліворуч — у цифровому та графічному вигляді можна побачити кількість електронних рецептів, виписаних у закладах охорони здоров’я, партнерах НСЗУ, у вибраному регіоні;
  • праворуч — кількість відпущених рецептів в аптечних закладах, що беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки», у тому ж регіоні.

Аби прибрати вікно «Фільтр», для зручності використовуйте кнопку «Закрити вікно». При цьому вибрані вами фільтри будуть збережені. Якщо ви хочете почати пошук за новими фільтрами, використовуйте кнопку «Скасувати фільтри».

Праворуч внизу є опції для репосту в соціальних мережах та функція «Розгорнути дешборд на весь екран», а також дата останнього оновлення інформації.

Нагадаємо, станом на 1 квітня 2019 р. електронний рецепт можна було виписати тільки через 2 медичні інформаційні системи (МІС), наразі ця функція підключена вже в 10 МІС.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua