Доходи та видатки надавача первинки: з’явився новий електронний інструмент

11 квітня 2019 о 15:20
1529

У нових умовах фінансування надавачі первинної медичної допомоги (ПМД) повинні володіти навичками фінансового планування для надання якісних послуг пацієнтам та забезпечення фінансової стійкості на майбутнє. З’явився електронний інструмент, що полегшить фінансове планування доходів та видатків надавача ПМД.

Для чого він потрібен?

Електронний інструмент «ІНСАЙТ» дозволить надавачам ПМД:

  • розробити проект фінансового плану на плановий рік (з розбивкою за кварталами планового року);
  • готувати пропозиції щодо внесення змін до фінансового плану протягом року;
  • здійснювати економічний аналіз діяльності, зокрема розрахунок та аналіз індикаторів фінансової стійкості;
  • проводити переговори з персоналом стосовно умов та положень трудового договору в частині видатків на оплату праці;
  • проводити переговори із власником надавача ПМД.

Хто може скористатися новим інструментом?

Скористатися новим електронним інструментом можуть усі надавачі ПМД, які мають діючий з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) Договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та планують укладення з НСЗУ Договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

Детально про технічні можливості

Детальніше про технічні можливості «ІНСАЙТ» ви можете дізнатися, завантаживши інструкцію із користування новим інструментом.

«ІНСАЙТ» для надавачів первинної медичної допомоги у негірських та гірських населених пунктах ви можете завантажити нижче.

Нагадаємо, що з липня 2018 р. надавачі ПМД перейшли на нові принципи фінансування — оплату за одного пацієнта з використанням капітаційної ставки в рамках виконання договорів про медичне обслуговування населення між надавачами ПМД та НСЗУ. У новій моделі фінансове планування відіграє ключову роль у питанні надання якісної медичної допомоги пацієнтам.

Електронний інструмент «ІНСАЙТ» розробили експерти проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та НСЗУ.

Завантажити

«ІНСАЙТ» для надавачів первинної медичної допомоги у негірських населених пунктах (xlsx, 2 Мб)

«ІНСАЙТ» для надавачів первинної медичної допомоги у гірських населених пунктах (xlsx, 2 Мб)

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua