Оголошено конкурс на участь у проекті щодо поліпшення кадрової політики у медичному закладі

8 квітня 2019 о 15:41
628

Як наголошують у Міністерстві охорони здоров’я України, прозорі кадрові процеси забезпечують ефективне управління персоналом у медичному закладі, позитивно впливають на стосунки в колективі та підвищують якість надання медичних послуг. У 2019 р. заклади охорони здоров’я можуть отримати безоплатну експертну оцінку внутрішніх процесів щодо кадрових процесів у закладі, подавши заявку до 26 квітня.

Хто і як може взяти участь у конкурсі

Взяти участь у конкурсі може будь-який заклад охорони здоров’я, готовий працювати над аналізом внутрішніх процесів щодо кадрових питань.

Щоби взяти участь у конкурсі, заповніть заявку за посиланням.

Буде відібрано шість заявок від закладів охорони здоров’я різного рівня.

Кінцевий термін подання заявок — 26 квітня 2019 р.

 Що таке внутрішні кадрові процеси у медичних закладах

Внутрішні процеси у кадрових питаннях, пов’язані з:

– регулюванням у закладі усіх видів фінансових виплат і заохочень;

– регулюванням у закладі залучення працівників до роботи у нічний час, святкові та надурочні дні, до роботи зі шкідливими та важкими умовами праці;

– порядком підвищення/просування працівників по роботі;

– порядком працевлаштування випускників закладів освіти (надання першого місця роботи);

– підвищенням кваліфікації, перепідготовкою та навчанням працівників;

– регулюванням у закладі нефінансових заохочень працівників;

– визначенням нормативів та навантажень персоналу.

Прозорі кадрові процеси забезпечують ефективне управління персоналом, мають позитивний вплив на стосунки в колективі та підвищують якість послуг.

Як проходитиме аналіз внутрішніх процесів щодо кадрових питань

Аналіз внутрішніх процесів щодо кадрових питань включатиме такі етапи:

  1. Аналіз внутрішніх документів, що відображають процеси у кадрових питаннях закладу охорони здоров’я. Перелік процедур для аналізу буде наданий закладам, відібраним для участі.
  2. Інтерв’ю із керівництвом закладу та працівниками після аналізу внутрішніх документів.
  3. Надання письмових рекомендацій закладу щодо формування прозорих та ефективних внутрішніх процесів у кадрових питаннях.

Аналіз у відібраних закладах проводитиметься протягом квітня–червня 2019 р. експертами проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Кожен заклад охорони здоров’я, який візьме участь в ініціативі, отримає персональні рекомендації для поліпшення діяльності закладу у сфері кадрових питань.

Ця ініціатива спрямована на побудову прозорої та ефективної системи кадрових ресурсів у кожному закладі охорони здоров’я.  Відкриті та прозорі умови праці — це задоволений лікар, дружній колектив та мотивований персонал, готовий надавати якісні медичні послуги своїм пацієнтам.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами
moz.gov.ua, healthreform.in.ua