Медична освіта: Україна і Швейцарія починають співпрацю щодо її розвитку

28 березня 2019 о 14:59
538

25 березня 2019 р. МОЗ України і Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підписали меморандум про співпрацю на 10 років.

Проект «Розвиток медичної освіти»

Це важливий крок для співпраці в рамках українсько-швейцарського проекту «Розвиток медичної освіти», метою якого є допомога лікарям первинної ланки, медсестрам та менеджерам медичних закладів навчатися та надавати кращу медичну допомогу своїм пацієнтам.

Проект реалізується Швейцарським інститутом тропічного та громадського здоров’я (Swiss TPH) і фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation — SDC).

Проект має підвищити якість надання первинної медичної допомоги

«Лікарі первинної ланки та медсестри — це один з основних пріоритетів для трансформації охорони здоров’я. Нам важлива ваша підтримка, а проект, розрахований на 10 років, допоможе здійснити послідовні та інституційні зміни. Це не лише підвищить якість надання первинної допомоги, а й позитивно вплине на стосунки пацієнта та лікаря», — зазначила в.о. міністра доктор Уляна Супрун.

Співпраця розпочнеться з посилення інституційної спроможності українських закладів вищої освіти.

Проект проходитиме у таких закладах:

  • Буковинський державний медичний університет;
  • Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України;
  • Харківський національний медичний університет;
  • Львівський інститут медсестринства та лабораторної медицини імені Андрея Крупинського;
  • Житомирський медичний інститут;
  • Рівненська медична академія.

У відібраних 6 закладах впродовж 2 років відкриватимуться та оснащуватимуться симуляційні центри, щоб студенти могли опановувати базові клінічні навички в сімейній медицині. Також підтримка надаватиметься у посиленні академічної доброчесності, розвитку найкращих практик у навчанні, клінічній практиці та розбудові дослідницьких спроможностей закладів освіти.

«Нам приємно долучитися і бути частиною позитивних змін в Україні. Це початок великої співпраці з Міністерством, яка дозволить покращити медичні освітні заклади», —  зауважив директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

Нагадаємо, нещодавно в Україні вперше відбулося Міжнародне моніторингове дослідження якості медичної освіти.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua