Неонатологія в Україні: у трьох лікарнях створено тренінгові центри

21 березня 2019 о 17:23
475

У рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та Фундації медичної допомоги дітям США (Children’s Medical Care Foundation) у Києві, Житомирі й Харкові запрацюють тренінгові центри та почнеться впровадження концепції розвитку неонатологічної служби.

Тренінгові центри запрацюють на базі таких закладів:

  • Перинатальний центр м. Києва.
  • Обласна комунальна установа «Житомирський обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради.
  • Комунальне некомерційне підприємство «Харківський регіональний перинатальний центр».

Заклади відбирала команда експертів з Фундації медичної допомоги дітям на основі аналізу неонатологічної служби усіх областей України, в яких виходжують передчасно народжених дітей. У цих тренінгових центрах міжнародні експерти навчатимуть лікарів-неонатологів, дитячих анестезіологів та медичних сестер.

Перший тренінг відбудеться 12–14 квітня 2019 р. на базі «Харківського регіонального перинатального центру». Наступні тренінги проведуть у Перинатальному центрі м. Києва та Житомирському перинатальному центрі. Крім того, у відібраних закладах за підтримки Фундації буде розроблятися та  впроваджуватися концепція розвитку неонатологічної служби.

Нагадаємо, що МОЗ України 25 вересня 2017 р. підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation), метою якого є підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні. Children’s Medical Care Foundation — благодійний фонд, який займається вдосконаленням освіти лікарів дитячих спеціальностей у найкращих клініках світу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua