В Україні буде удосконалено оплату праці працівників бюджетної сфери

27 червня 2011 о 14:38
1060

Згідно з положеннями документа, у IV кварталі 2011 р. має бути розроблена та затверджена методика віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів єдиної тарифної сітки, розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери на основі критеріїв професійно-кваліфікаційного рівня професій (посад) та складності робіт. У ІІІ кварталі мають бути переглянуті кваліфікаційні характеристики професій (посад) працівників охорони здоров’я щодо спеціальних вимог до професій (посад) залежно від кваліфікаційних категорій та стажу роботи зазначених працівників.

Також будуть впорядковані умови оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що мають статус національних або академічних, уніфіковані умови оплати праці працівників апарату президій галузевих академій наук та науково-дослідних установ, буде розроблене типове положення щодо преміювання працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери з урахуванням критеріїв оцінки ефективності діяльності працівників за результатами їх роботи, усунуті необґрунтованої диспропорції у рівнях оплати праці працівників однакової кваліфікації, які виконують однакову за складністю та функціональними ознаками роботу.

Переглядатимуться умови, розміри, порядок та критерії встановлення доплат, надбавок і премій, буде упорядковано перелік посад, за якими здійснюється підвищення посадових окладів, підвищено питому вагу основної заробітної плати.

За матеріалами www.rada.gov.ua