Подушка може бути небезпечною для здоров’я

27 червня 2011 о 14:39
986

Подушка може бути небезпечною для здоров’яДля більшості людей подушка є зручним притулком в кінці кожного дня. Але крім цього, на думку британських вчених, вона також є розсадником безлічі кліщів, алергенів і мікробів і може стати джерелом багатьох захворювань. Так, дослідження цих вчених показали, що після 2 років використання більше третини ваги подушки становлять живі й померлі кліщі, їх екскременти, а також бактерії. При цьому синтетичні подушки зазвичай виявляються бруднішими, ніж ті, які зроблені з пір’я та пуху.

Доктор Аrt Тucker з лікарні Sеn-Bаrts, який очолив дослідження, заявив, що стандартні подушки, які використовуються у британських медичних закладах, слід замінити на нещодавно розроблений їх антибактеріальний різновид, який є герметично запакованим, щоб кліщі не могли проникнути всередину.

«Люди одягають чисті наволочки на подушки, вони добре виглядають і пахнуть свіжістю, але всередині містять щось брудне», — зазначив Такер.

На жаль, відбілювання і потужні миючі засоби не вбивають кліщів, але з ними можна впоратися за допомогою прання при температурі вище 60 °С. Кліщі живуть у теплому вологому середовищі, але сухе повітря і сонячні промені діють на них згубно. Це значить, що старовинні практики провітрювання постільних речей допомагають позбавитися від кліщів. Більшість виробників рекомендують прати як пухові, так і синтетичні подушки хоча б раз на півроку.

За матеріалами www.thetimes.co.uk