Затверджено перелік наукових досліджень і розробок, що фінансуватимуться з бюджету

11 березня 2019 о 13:07
839

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України своїм наказом від 01.03.2019 р. № 498 затвердило Перелік наукових досліджень та розробок, що виконуватимуться у 2019 році за рахунок коштів Державного бюджету України (далі – Перелік).

Підстава затвердження акта

Перелік затверджено на виконання наказів МОЗ України від 13 листопада 2018 р. № 2073 «Про планування наукової тематики на 2019 рік», від 22 грудня 2018 р. № 2455 «Про заходи щодо визначення переліку нових наукових досліджень і розробок на 2019 рік», від 21 лютого 2019 р. № 429 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22 грудня 2018 року № 2455» та згідно з Протоколами засідання Комісії МОЗ України для оцінки та відбору проектів наукових досліджень та розробок, що виконуватимуться у 2019 р. за рахунок коштів Державного бюджету від 27 грудня 2018 р. та від 22 лютого 2019 р.

Щодо виконання наказу

Відділу з питань освіти та науки Департаменту впровадження реформ необхідно довести до відома закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та науково-дослідних установ МОЗ України (далі — Виконавці) затверджений Перелік.

Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів також необхідно підготувати листи до Виконавців щодо надання пропозицій з реорганізації наукових установ (наукових підрозділів) та забезпечити їх розсилку.

Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів, Департаменту з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та фінансової звітності, Департаменту впровадження реформ, Управлінню правового забезпечення на підставі зібраних пропозицій від Виконавців необхідно подати керівництву МОЗ України пропозиції щодо реорганізації наукових установ (наукових підрозділів).

 Що робити Виконавцям

  1. Керівникам закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та науково-дослідних установ взяти до відома, що функцію проведення конкурсу фундаментальних досліджень, прикладних наукових та науково-технічних розробок з 2020 р. буде передано Національному фонду досліджень.
  2. До 15 березня 2019 р. подати до відділу з питань освіти та науки Департаменту впровадження реформ для затвердження тематичні плани наукових досліджень та розробок на 2019 р., які рекомендовані Конкурсною комісією МОЗ України для оцінки та відбору проектів наукових досліджень та розробок, що виконуватимуться у 2019 р. за рахунок коштів Державного бюджету, для включення до Переліку.
  3. Щокварталу до п’ятого числа місяця, що настає за звітним періодом, подавати до відділу з питань освіти та науки Департаменту впровадження реформ звіти про хід виконання фундаментальних та прикладних наукових досліджень і розробок.

 Забезпечення фінансування і моніторинг

Департаменту з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та фінансової звітності (П.В. Ємець) забезпечити у повному обсязі фінансування наукових досліджень та розробок, що виконуватимуться у 2019 р., відповідно до затверджених тематичних планів, штатних розписів закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та науково-дослідних установ у межах виділеного обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою КПКВК 2301020 «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка та підвищення кваліфікації наукових кадрів у сфері охорони здоров’я, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та об’єктів, що становлять національне надбання».

Українському центру наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи МОЗ України (О.В. Мислицький) за результатами виконання науково-дослідних робіт, які завершуються у 2019 р., подати до відділу з питань освіти та науки Департаменту впровадження реформ до 15 грудня 2019 р. узагальнені матеріали щодо:

>
  • моніторингу трансферу технологій;
  • об’єктів права інтелектуальної власності, що плануються до впровадження.
  • Контроль за виконанням цього наказу покладено на заступника міністра О.В. Лінчевського.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що МОЗ України працює над зміною механізму фінансування наукових робіт у сфері медицини.

    Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Прес-служба «Українського медичного часопису»
    за матеріалами moz.gov.ua