Вдруге утворено Національний одеський медичний університет

27 лютого 2019 о 16:28
547

Рішення про утворення Національного одеського медичного університету  ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів України 27 лютого 2019 р.

Попереднє рішення Уряду про створення нового університету, втілення якого було заблоковано судом, скасовано. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України і наголошують, що Національний одеський медичний університет буде створено  через злиття Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) та Кримського державного медичного університету імені С.І. Георгієвського.

Коментар МОЗ України

«Це  дієвий та законний шлях, щоб звільнити Одеський університет від  свавілля поплічників екс-ректора Валерія Запорожана, які наразі фактично захопили ОНМедУ. Свавілля рейдерів є протиправними та зухвалими: проплачені мітинги за участю іноземних студентів, залякування співробітників і студентів, маніпуляції з підписами, документами та кошторисами університету.

Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора призвели до катастрофічної ситуації в університеті із затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже двох місяців. До МОЗ України двічі надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Тому в обох випадках проекти кошторису не могли бути підписаними, а отже, були повернуті до університету. При цьому уповноваженим особам вони блокують можливість надіслати в МОЗ України проект кошторису. Як наслідок — у заручниках рейдерів тисячі студентів і співробітники університету», — коментують ситуацію у профільному міністерстві.

Де буде розміщено новий навчальний заклад

Утворення нового закладу вищої освіти відбуватиметься на базі ОНМедУ, тобто фізичного перенесення закладу не буде. Студенти та викладачі продовжать безперебійне навчання та роботу, а їхні права жодним чином не будуть порушені.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
з
а матеріалами moz.gov.ua