Влада Києва запроваджує «рейтинг лікарів»

21 лютого 2019 о 16:12
1008

Із 1 березня 2019 р. кияни зможуть оцінити роботу лікарів, зареєстрованих в одній з медичних інформаційних систем (МІС), під’єднаних до центрального компонента системи «Електронне здоров’я».  Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Відгук можна залишити протягом 14 днів після візиту

«Пацієнт після візиту до лікаря протягом 14 днів зможе виставити оцінку лікарю та залишити текстовий відгук. Після отримання десяти і більше оцінок у лікаря формується рейтинг — середня оцінка за останні півроку», — пояснив М. Поворозник.

За його словами, кияни, зареєстровані у цій МІС, матимуть можливість ознайомитися з рейтингом лікарів та на власний розсуд вибрати того, з ким підписати декларацію, чи якого вузького спеціаліста вибрати для консультації.

Лікарі з високим рейтингом отримуватимуть вищу зарплату

«Звісно ж, безпосередній керівник медичного закладу не має фінансових важелів впливу на лікаря з урахуванням його рейтингу. Таким важелем стане пацієнт, який оцінюватиме роботу медика. Відповідно лікар з високим рейтингом матиме більшу базу пацієнтів, з якими підписано декларації, що безпосередньо впливає на його заробітну плату. Адже пацієнти керуватимуться саме репутацією лікаря, укладаючи декларацію з ним», — зауважив М. Поворозник.

Він нагадав, що у цій  МІС зареєстровано 1,5 млн киян та доступні понад 2 тис. лікарів.

Коментар редакції

Наразі незрозуміло, що робити тим пацієнтам, лікарям і медичним закладам, які використовують інші МІС, і чому влада Києва підтримує лише одного провайдера.

З актуальним  переліком МІС, які співпрацюють із Державним підприємством «Електронне здоров’я», можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
з
а матеріалами ehealth.gov.ua,
health.kievcity.gov.ua