Центр громадського здоров’я оголошує набір до Інтервенційної епідеміологічної служби

15 лютого 2019 о 16:59
1276

Інтервенційна епідеміологічна служба (Interventional epidemiological service — ІЕС, раніше — Програма підготовки з польової епідеміології — ППЕ-Укр) ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України» розпочинає прийом заявок на відбір резидентів до участі у другій когорті 2019–2020 рр.

Навчальний курс має розпочатися 3 червня 2019 р. у Києві. До участі в програмі запрошуються лікарі-епідеміологи, лікарі із загальної гігієни, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-мікробіологи-вірусологи, представники відповідних спеціальностей Міністерства оборони України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба України).

Заповнену заявку разом із резюме треба надіслати електронною поштою на адресу: [email protected] до 15 березня 2019 р. включно.

Критерії відбору

  1. Працевлаштування на постійній основі та досвід роботи не менше двох років на посадах у державних та комунальних закладах охорони здоров’я, у тому числі тих, які належать до сфери управління МОЗ України, Міністерства оборони України та Держпродспоживслужби України.
  2. Вільне володіння українською мовою. Бажаним є знання англійської мови на рівні не нижче середнього (intermediate або pre-intermediate).
  3. Перевагу буде надано кандидатам, в посадові обов’язки яких входить збір і аналіз даних громадського здоров’я, наприклад: епіднагляд за захворюваннями (інфекційні або неінфекційні захворювання), розслідування спалахів захворювання, оцінка програм контролю за захворюваннями, оцінка ефективності служб громадського здоров’я.
  4. Кандидати повинні продовжувати працювати у державній системі громадського здоров’я не менше 2 років після закінчення програми

Процедура подання заявки

  1. Заповніть форму заявки, доступну на веб-сайті ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» за відповідним посиланням.
  2. Заповнену заявку разом з резюме необхідно надіслати електронною поштою на адресу: [email protected] до 15 березня 2019 р. включно.
  3. Отримайте та перешліть разом із заявкою 2 рекомендаційні листи від людей, які мають безпосередній стосунок до професійної діяльності кандидата та/або керівників органу, установи, закладу чи підприємства, де працює кандидат.

Один із рекомендаційних листів має обов’язково бути від теперішнього керівника чи керівника структурного підрозділу, в якому працює кандидат, стосовно підтримки заявки та сприяння активній участі в програмі, а також запевнення того, що після закінчення програми кандидат буде мати можливість щонайменше 2 роки працювати в органі, установі, закладі чи підприємстві, що відряджає кандидата на навчання.

  1. Кандидат повинен підготувати (обсягом не більше 1 сторінки) мотиваційний лист щодо участі у програмі ІЕС, охопивши такі питання:
  • Яка Ваша мотивація участі у програмі?
  • Як Ваша освіта та професійний досвід підготували чи наштовхнули Вас до участі в ІЕС?
  • Чого б Ви хотіли досягти за результатами навчання в ІЕС?
  • Які Ваші професійні цілі та бачення Вашого кар’єрного зростання у найближчі роки?

Процедура відбору

  1. Кандидати будуть повідомлені електронною поштою про отримання заявки.
  2. Відібрані кандидати будуть повідомлені особисто або за телефоном не пізніше 5 квітня 2019 р.
  3. З 8 по 19 квітня буде проводитися інтерв’ю з відібраними кандидатами.
  4. За результатами інтерв’ю відібрані кандидати будуть запрошені до письмового вступного онлайн-тестування тривалістю близько 1 год, щоб оцінити знання базових питань з епідеміології.
  5. З 26 по 30 квітня у заключному етапі відбору за результатами вступного тестування та інтерв’ю претендентів буде офіційно повідомлено про зарахування чи відмову у зарахуванні до когорти 2019–2020 рр., але не пізніше 9 травня 2019 р.

Примітки

Загальну кількість місць другої когорти ІЕС обмежено 15 учасниками. Граничний вік претендентів до зарахування обмежено 40 роками.

Загальна тривалість програми — 2 роки. Початок вступного курсу тривалістю 2 тиж попередньо заплановано на 3 червня 2019 р. Кандидати, яких буде відібрано до ІЕС, повинні брати участь у всіх запланованих заняттях та польових проектах. Для отримання сертифікату щодо завершення навчання у програмі резиденти повинні продемонструвати виконання компетенцій.

Детальна інформація про навчання та компетенції буде надана протягом орієнтаційного тижня.

Учасники когорти протягом наступних двох років повинні обов’язково бути присутніми на усіх запланованих заняттях (8 тиж), у тому числі польових проектах, більшість з яких припадає на другий рік. Участь у програмі є безкоштовною та покривається за рахунок організаторів програми. Додаткові питання щодо участі у програмі, порядку та процедури подання та оформлення документів тощо необхідно надіслати електронною поштою на адресу: [email protected] до 28 лютого 2019 р. включно.

Про Програму підготовки з польової епідеміології

Програму підготовки з польової епідеміології (ППЕ-Укр) було засновано 2016 р. МОЗ України спільно із Центром громадського здоров’я та Центрами контролю та профілактики захворювань (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) Департаменту охорони здоров’я США, а навчання першої когорти розпочалося 2018 р.

Головною метою навчання є поліпшення стану здоров’я населення окремих регіонів та країни загалом шляхом зміцнення систем громадського здоров’я та покращення реагування на пріоритетні захворювання.

Навчання відбувається за підтримки CDC, Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США, програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і за технічної підтримки ВООЗ.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами
phc.org.ua