В Україні пройдуть парламентські слухання з питань науки та освіти

15 лютого 2019 о 17:27
486

Опубліковано Постанову Верховної Ради України від 5 лютого 2019 р. № 2677-VIII «Про проведення парламентських слухань на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

Документом встановлено провести 10 квітня 2019 р. о 15:00 в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

Кабінету Міністрів України до 11 березня 2019 р. підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань та визначити доповідача із зазначеного питання.

Комітетам Верховної Ради України з питань науки і освіти, з питань бюджету, з питань національної безпеки і оборони, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, з питань економічної політики, з питань культури і духовності, з питань охорони здоров’я, з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, з питань промислової політики та підприємництва, з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, з питань фінансової політики і банківської діяльності, Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації забезпечити підготовку і проведення парламентських слухань та внести пропозиції до рекомендацій парламентських слухань.

Запросити для участі в парламентських слуханнях членів Кабінету Міністрів України, представників Міністерства освіти і науки України, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України, роботодавців, громадських організацій, наукових установ, закладів освіти, а також експертів, наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Апарату Верховної Ради України та Державному підприємству «Парламентський телеканал «Рада» забезпечити в установленому порядку трансляцію парламентських слухань, у тому числі в мережі Інтернет.

Апарату Верховної Ради України забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації та проведення зазначених парламентських слухань, стенографування та видання матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.

Нагадаємо: нещодавно ми повідомляли, що у Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови Верховної Ради України від 12.02.2019 р. № 10042 про парламентські слухання на тему «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні». Слухання пропонують провести 20 березня 2019 р.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua