Проект «Лікар у Вашому домі»: обстеження пройшли вже понад 60 тис. киян

14 лютого 2019 о 16:17
443

За минулий тиждень у рамках дії проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено 1149 обстежень, загалом від початку дії проекту — 60 582 обстеження. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

«За результатами обстежень 818 осіб із 1149 мають надмірну масу тіла, у 541 обстеженого виявлено підвищений артеріальний тиск, у 199 осіб — високий рівень глюкози у крові, а у 297 осіб — високий рівень холестерину», — розповів М. Поворозник.

Обстеження проводять у наметах

Він зауважив, що у рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі»,  розміщених в усіх районах міста. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень глюкози та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

Мультидисциплінарні бригади виїжджають до соціально незахищених киян

«Окрім того, минулого тижня здійснено 57 виїздів мультидисциплінарних бригад, до складу яких входять лікар і медсестра первинної ланки та вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей чи до людей, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу», — зауважив М. Поворозник.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами health.kievcity.gov.ua