З початку року від кору вакциновано майже 200 тис. осіб

14 лютого 2019 о 12:44
403

З початку 2019 р. в регіонах України використано 187 984 дози вакцини проти кору, паротиту і краснухи, як повідомляють у Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.  Понад 60 тис. з них — лише за перший тиждень лютого.

Вакцинуються діти й дорослі

«Ми захищаємо дітей, які йдуть планово на вакцинацію (у віці від одного та шести років), і надолужуємо пропущені щеплення дітям, які не отримали їх вчасно. Вакцинуємо й контактних дорослих та представників груп ризику», — говорить Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Згідно з оперативними даними, захворюваність на кір в Україні за останній звітний тиждень знизилася на 7%. «Сьогодні ми маємо найголовніше для протидії спалаху кору — достатню кількість вакцин, що вже закуплена державою», — наголосив В. Ляшко.

Вакцини наявні в достатній кількості

Станом на 7 лютого  2019 р. у регіонах України є 1 067 014 доз вакцини КПК виробництва Бельгії та США. Специфічного лікування від кору не існує — захищає лише вакцинація, летальних наслідків від якої не зареєстровано. Водночас уже цього року кір в Україні забрав вісім життів.

У відомстві нагадують, що заяви про начебто пригнічення імунітету через щеплення та підвищені ризики ускладнень після вакцинації проти кору під час сезону грипу не мають наукового обґрунтування.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
з
а матеріалами phc.org.ua