Суд не скасував заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я (оновлюється)

12 лютого 2019 о 09:38
3328

Суд не виніс рішення щодо клопотання, яке подало Міністерство юстиції України від імені Уряду стосовно скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів. Про час прийняття рішення суддя повідомить додатково.

МОЗ спільно з Міністерством юстиції України вимагають швидше винести рішення

«Наразі робота Міністерства заблокована. Але пацієнти, яким потрібні ліки або операції за кордоном, не мають часу чекати, поки Окружний адміністративний суд наважиться винести рішення. Наша команда бореться за кожного з них і не відступить від впровадження глобальних змін у системі охорони здоров’я», — зазначила в.о. міністра охорони здоров’я У. Супрун.

У МОЗ України наголошують, що його робота заблокована, зокрема припинено розвезення в регіони ліків для хворих на рак, гепатити, туберкульоз, а також вакцин проти кору. Зупинилася нормативно-правова підготовка до наступних етапів трансформації охорони здоров’я. Рішення суду — це наразі єдина можливість розблокувати роботу, зазначають у Міністерстві.

На п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності в У. Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва.

Оновлено. Станом на кінець робочого дня Окружного адміністративного суду (12 лютого 2019 р., 17:00) не винесено рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено У. Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Робота МОЗ України залишається заблокованою, наголошують у Міністерстві. Анонсовано, що 13 лютого о 10:00 керівництво МОЗ України проведе брифінг під будівлею суду.

Учасники брифінгу:

  • Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України;
  • Павло Ковтонюк, заступник міністра охорони здоров’я України;
  • Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров’я України;
  • Роман Ілик, заступник міністра охорони здоров’я України;
  • Олександр Лінчевський, заступник міністра охорони здоров’я України.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua