СБУ викрила на хабарах лікаря кримінально-виконавчої служби на Одещині

8 лютого 2019 о 09:56
551

Як повідомляють у прес-центрі Служби безпеки України (СБУ), в Одесі співробітниками спецслужби викрито на систематичному отриманні хабарів лікаря Державної кримінально-виконавчої служби.

Було налагоджено механізм отримання неправомірної вигоди

Оперативники СБУ встановили, що лікар медичної частини пенітенціарної установи налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від заарештованих. За «винагороду» він сприяв пом’якшенню умов їх перебування в СІЗО через переведення до медичного корпусу. Залежно від фінансового становища і тяжкості злочинів вартість «послуг» зловмисника стартувала від 500 дол. США.

 Зловмиснику оголошено  про підозру в скоєнні злочину

Правоохоронці затримали зловмисника поряд зі слідчим ізолятором під час отримання хабара від родича однієї з ув’язнених. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», а саме:

  • прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища;
  • неправомірна вигода у значному розмірі.

Діяння, перелічені вище відповідно до цієї статті, предметом яких була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинені службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднані з вимаганням неправомірної вигоди, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. Операція із викриття правопорушника проводилася спільно з військовою прокуратурою та Державним бюро розслідувань.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли про те, що СБУ затримали на хабарі посадовця судово-медичної експертизи.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами ssu.gov.ua, rada.gov.ua